czwartek, 22 października 2020

Być może - cytat

 

                    Dzisiaj robiłam dżem z pigwy. Pigwa oczyszczona i drobno pokrojona  plus cukier plus cynamon plus odrobina wody, aby sie nie przypaliło. Proporcje dowolne, jak kto lubi . Ja dałam na kilogram pigwy  35 dkg cukru. Gorące do słoików. Zamknąć i jeść jak najdzie ochota. Wczoraj była pigwa- kilogram, sok z pomarańczy 2 sztuki- i imbir i oczywiście cukier -35 dkg.

4 komentarze:

  1. Do pigwy dodaję imbir i miód i traktuję jako lek na zimowe chandry

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wiem jak ten miód dodać, zagotujesz go z całością? Domyślam się, że z miodem jest super, jest lepszy od mojego cukru.

    OdpowiedzUsuń
  3. Miód dodaję do już prawie gotowego powidła i już nie gotuję tylko podgrzewam kilka minut.

    OdpowiedzUsuń